Kidstarter

Nedtælling til CAMP20 !

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

FORMÅL MED KIDSTARTER CAMP20

Kidstarters formål er at kickstarte intelligente børns potentiale PERSONLIGT, SOCIALT og FAGLIGT i trygge rammer sammen med ligesindede på en sommercamp.

Se program, holdene og forældreinfo længere nede på siden. informationen bliver opdateret i takt med at vi får indholdet på plads. 

Kidstarter CAMP20 skal give børnene:

 • Et løft i personlige kompetencer, bl.a. i arbejdet med egen motivation, eget mindset omkring læring, samt gennem præsentationer af egne kreationer og resultater.
  For hvis du altid har kunnet alting, hvordan vil du så tackle modgang?

   

 • Skærpet opmærksomhed og indsigt i gruppedynamikker. Dette sker gennem gruppearbejde samt dialog om relevante og aktuelle, sociale problematikker, og løsninger herpå.

  For det kan være særligt svært for disse børn at tage andres idéer ind, lytte aktivt og forfine deres egne idéer og kombinere dem med de andres.
  At være hurtig og hurtigt finde løsningen er ikke formålet med de kreative spor på Kidstarter. Og det kommer dit barn til at lære.

  På campen arbejder vi med projekter, og det handler om at give udtryk for, hvad man drømmer om, hvad man rigtig godt kan lide at arbejde med, og ikke mindst om at give plads til at alle får lov at lave ‘det sjove arbejde’.
  Børnene får værktøjer til at sætte ord på samarbejdet på campen – på en god måde.

   

 • Redskaber til problemløsning og planlægning. Børnene lærer at planlægge, så deres tid bliver brugt optimalt og så de når det resultat, som de har sat sig for.

  Undervejs lærer de også at kortlægge, hvad der skal til for at nå det ønskede resultat. Og så selvfølgelig en uges accelereret læring indenfor et selvvalgt, udfordrende spor.

  Børnene har en hel bunke konkret viden med hjem, som de via deres nye værktøjer kan bruge i hverdagen og i helt andre situationer.  

Alt dette i et struktureret program, hvor der også er tid til at være social og hygge med ligesindede, som sikkert har samme interesser som dit barn og som helt sikkert også ved, hvordan det er at være mere intelligent, end de andre i klassen. 

TILMELD DIT BARN TIL KIDSTARTER CAMP20

Tilmelding til KIDSTARTER CAMP20 foregår i følgende trin. Vær opmærksom. på et der er et begrænset antal pladser på hvert spor. Tøv ikke

 1. Tilmeld dig via nedenstående formular.
 2. Du vil indenfor få dage modtage en bekræftelsesmail med betalingsoplysninger. Når campen er betalt, er dit barns plads sikret.
 3. I løbet af februar vil de endelige spor blive offentliggjort og tilmelding på sporene kan starte.
 4. Du vil i løbet af maj modtage et spørgeskema, som vi skal bede dig udfylde – så vi ved lidt mere om dit barn og dermed kan gøre dit barns camp bedst mulig!

På forhånd tak for jeres tilmelding!

PRIS

Prisen for CAMP20 er kr. 2900,- inkl 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider med et bredt udvalg, så ingen er sultne, logi på værelser, hvor børnene bor sammen 2 eller 3 pr. værelse med en mentor tilknyttet, en masse sjove aktiviteter og fælles øvelser samt undervisning på de selvvalgte spor. 

ANSØGNINGER OM TILSKUD

Ligesom de foregående år modtager vi gerne ansøgninger om økonomisk tilskud til campen. Der udsendes svar på ansøgningerne i slutningen af maj 2020.

Camp17

HOLDENE PÅ KIDSTARTER CAMP20

Kidstarter Camp20 afholdes mandag-fredag i uge 27, 2020 på Rejsby Europæiske Efterskole.
CAMP20 er for børn i alderen 9-13 år. De skal kickstartes i nogle nye discipliner, så de bliver udfordret i trygge rammer og får både sjove oplevelser og nye indsigter med hjem. 

Alle børn har en mentor tilknyttet, som dels hjælper med at strukturere dagene og overholde sovetider, dels støtter barnet i at reflektere og efterfølgende giver forældre de indsigter og tanker, som der er opstået ugen igennem. 

Sporene på CAMP20 bliver følgende:

Innovation

Film 

Kreative tekster

Du finder beskrivelserne herunder 

Innovation – det er noget vi laver 

FN´s verdensmål er udgangspunktet for dette spor, hvor vi skal gøre en forskel for verden ved at lave opfindelser, som kan hjælpe nogen eller løse et problem.

Børns idéer er lige så gode som voksnes. De voksne ved mere om hvordan man får en idé til at blive til virkelighed, men det kan børn også lære, og det er det som vi skal på dette spor. 

Betina og Maria er underviserne og de arbejder begge med innovation og iværksætteri. Det er nogle andre ord få at få en idé, finde ud af hvor den kan gøre en forskel og for hvem samt om det er en idé, som man kan tjene penge på. 

“Jeg ønsker, at børnene lærer at turde kaste sig ud i verden med alle deres ideer, og jeg vil gerne give dem nogle metoder i rygsækken, som de kan bruge”, siger Betina. 

Maria vil gerne lære Kidstartes børn det samme: “Jeg brænder for at være med til at give de unge mennesker en chance i livet ved at klæde dem på til at skabe og udleve deres drømme på en økonomisk bæredygtig måde. På Kidstarter ønsker jeg at give børnene blod på tanden i forhold til at tænke nyt og prøve deres ideer af”. 

Hvem skal undervise? 

Betina er til daglig innovationskonsulent i Region Syddanmark. Der hjælper hun med at finde ud af hvordan andre kan udvikle velfærdsteknologi til det sociale område. 

Hun arbejder med og hjælper andre med brugerinddragelse, behovsafdækning, test af prototyper og evaluering af projekter.

Maria er underviser på Campus Vejle som er en skole med ungdomsuddannelser og kurser. 

Hun arbejder både med korte projekter, som Kidstarters Camp er, og med længere forløb. Altid med masser af bæredygtighed og miljøvenlige valg.

Og så er de begge to rigtig gode til at få alle til at have det godt og arbejde godt sammen. 

Det skal vi lave

Ved at blive rigtig gode til at finde på idéer, og se på hvem der har behov for den idé, skal vi i løbet af campen udvikle og lave en prototype, som vi præsenterer om fredagen. 

En prototype er et eksempel på din opfindelse, så du kan vise andre hvordan den virker i stedet for kun at fortælle om den. 

Opfindelsernes prototyper laver vi af alle mulige materialer som er samlet sammen forinden.

Vores opfindelser skal hænge sammen med FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling. Du kan se hvad verdensmålene er her https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene

Både Maria og Betina ved alt muligt om hvordan man får gode idéer – også selvom vi kan føle at hovedet er helt tomt. Og de kan begge to også lære børn at udvikle idéer, så idéerne bliver lige så gode som alle andre seje opfindelser. Det er nemlig det som både Betina og Maria laver hver dag. 

Ugen kommer til at se sådan ud på innovationssporet

Vi lægger flere deltaljer her så snart de er klar 

 

Film – Vi fortæller Den Gode Historie 

Vi skal lave film hele ugen og vi skal lave gode film. Vi bliver nemlig mega gode til at fortælle det, som man kalder Den Gode Historie. 

Det er med Den Gode Historie man laver rigtige film og det er børn vildt gode til – især når de har lavet film med Kristian på Kidstarter. 

Film er, når Kristian selv skal sige det, den bedste måde at udtrykke sig på.

Hvem skal undervise 

Kristian studerer Dramaturgi på Aarhus Universitet. Dramaturgi er læren om at give en handling form. Altså at fortælle en historie efter en af de skabeloner, som man ved skaber gode film. 

De fleste film er bygget over samme skabelon – lige som de berettermodeller, du måske kender fra dansk i skolen. 

“Jeg brænder for at lave film, fordi det i mine øjne er en af de bedste udtryksformer, og derfor brænder jeg også for at lære fra mig. Det opdagede jeg særligt sidste år, da jeg underviste, hvor flere af eleverne fandt deres egen måde at udtrykke sig på gennem filmmediet”, siger Kristian.

Ved siden af studiet bruger Kristian al sin fritid på at lave film. Han har skrevet manuskripter til kortfilm i 7 år, og til sommer begynder han også at instruere film. 

Og så er der måske nogen som kender Kristian, for han var også underviser på filmsporet i 2019. 

Det skal vi lave 

Den Gode Historie er udgangspunktet og vi skal lære hvordan man fortæller sådan en gennem film. 
Vi skal lære at bruge et klippeprogram. Vi skal filme vores egne telefoner og vi skal redigere i lyden. Det er smart at bruge din egen telefon,  fordi så er du klar til at lave endnu flere film, når du kommer hjem. 

Vi bliver også rigtig gode til at samarbejde om at lave film, for det er sådan film bliver bedst. 

I løbet af ugen vil vi alle sammen lave to mindre film, og en større film, der skal vises frem den sidste dag.

Ugen kommer til at se sådan ud 

Dagene kommer til at være med et nyt fokus hver dag. 

Den første dag skal vi lære vores udstyr at kende, og bruge det så det sidder på rygraden. 

Dernæst følger to dage med et nyt fokus og nye grupper, hvor Kristian viser et eksempel eller to med fokus på det, som vi skal arbejde med den dag. 

De to sidste dage bestemmer vi selv et tema og grupper. Det er nu vi går i gang med at lave en længere og større film, som skal vises om fredagen. 

Kreative tekster – vi folder fantasien ud 

Vi skal skrive tekster i både forskellige genre og typer. 

Vores tekster skal udvikle fantasien og eventyrlysten, så alle på sporet får skabt noget unikt med egne ord, tanker og forestillinger. Det er sådan vi skal vise verden, hvem vi er. 

Vi skal have det sjovt med idéfasen, skrivefasen og redigeringsfasen. Vi kommer til at lære en masse tips og tricks til at lave spændende tekster, som ikke altid ligner dem man læser i skolebibliotekets bøger. Vi kommer til at bruge alle vores sanser, når vi kaster os ud i kreativ tekstproduktion


Vi skal lære hvordan man kan præsenterer sine tekster for verdenen ved at læse dem op og så skal vi afslutte ugen med en udstilling og udgivelse af en samling af vores bedste tekster.

Hvem skal undervise? 

Celia og Didde er begge dansklærere på Rejsby Europæiske efterskole, hvor de smitter alle eleverne i 9. og 10. klasse med glæden for at skrive. 

På sporet skal vi lave skriveøvelser, lære om skriveteori og selvstændige arbejdsfaser. Det er i arbejde med de forskellige metoder at alt det sjove, kreative og unikke dukker op. 

Alle på tekst-sporet skal arbejde i mindre grupper, hele holdet sammen og alene. 

Vi skal vise hinanden vores tekster og give feedback på dem. 

Ugen kommer til at se sådan ud på kreative tekster-sporet

Trin 1: Hvornår er en tekst god? Vi skal arbejde med opbygning og storylines samt se på alle de muligheder som tekster skaber. 

Trin 2: Hvem gør en tekst god? Vi udvikler karakterer og kreative illustrationer.

Trin 3: Arbejde med miljø og sansernes rum i tekster 

Trin 4: Gør din tekst god med kreativt sprog og lær at læse den op for andre

Trin 5: Hvor er en tekst god? Vi skal arbejde med udstillingsrum og præsenterer egne tekster og fællesskabet bag alle teksterne. 

Se underviserne i galleriet her

Tilmelding til CAMP20

12 + 10 =

FØR CAMP20

Før CAMP20, bør du tale med dit barn om forholdene på campen i løbet af ugen: der er 40 børn, inddelt i 3 ‘klasser’, som forventes at skulle arbejde i mindre grupper af 2-4 børn. Aldersgruppen er fra 9-13, så det vil være anderledes end en almindelig skoleklasse. Vi ser aldersforskellen som en styrke, når der skal trænes samarbejde. Endvidere er det med overnatning, som jo mere er en koloni end en dags-sommerskole. 

Du er som forælder eller nært familiemedlem velkommen til at tage med på CAMP20, hvis det kan bidrage til at dit barn får en tryg camp og/eller du har lyst til at være frivillig på campen, danne nye relationer og blive inspireret. Vi har brug for praktisk hjælp til alt fra borddækning til (let) rengøring, men der er også mulighed for at hjælpe til på de enkelte hold.

Dog forventes det, at barnet er åbent for at deltage i aktiviteter uden at have mor eller far tæt på hele tiden. Vi anbefaler, at I som forældre er sikre på, at barnet er tryg ved at tage på campen, såfremt I ikke selv kan deltage.

FRIVILLIGE OG 

STØTTEFORÆLDRE

Vælger du at være frivillig på campen, kan du vælge mellem at være mentor for nogle børn, og generelt hjælpe med de opgaver, der er i løbet af ugen (stå for en aktivitet, lave bål, hjælpe til med maden, rydde op, feje osv.) Hvis du er frivillig, betaler vi kost og logi for dig naturligvis 🙂 Her kan du selv byde ind med, hvad du synes kunne være sjovt at bidrage med!

Vi forventer, at du deltager i vores online møder forud for campen, således bliver du bedst muligt forberedt til en uge med høj aktivitet, mange børn og fantastiske oplevelser. 

Du kan også vælge at være en støtte for dit barn i løbet af ugen. Du vil således få mindre praktiske opgaver, såsom at hjælpe lidt til med maden, oprydning, evt. at være opsynsperson i gymnastiksalen mm. Her kan du også selv byde ind med, hvad du synes kunne være sjovt! Prisen for kost og logi i denne uge er 2000 kr.