Kidstarter

Nedtælling til CAMP19 !

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Camp17

FORMÅL MED KIDSTARTER CAMP19

Kidstarters formål er at kickstarte intelligente børns potentiale PERSONLIGT, SOCIALT OG FAGLIGT i trygge rammer sammen med ligesindede på en sommercamp.

Se program, holdene og forældreinfo længere nede på siden 

Kidstarter CAMP19 skal give børnene:

 • Et løft i personlige kompetencer, bl.a. i arbejdet med egen motivation, eget mindset omkring læring, samt gennem præsentationer af egne kreationer og resultater. For hvis du altid har kunnet alting, hvordan vil du så tackle modgang?
 • Skærpet opmærksomhed og indsigt i gruppedynamikker. Dette sker gennem gruppearbejde, træning i at give og modtage feedback samt dialog om relevante og aktuelle, sociale problematikker, og løsninger herpå.
  For det kan være særligt svært for disse børn at tage andres idéer ind, lytte aktivt og forfine deres egne idéer og kombinere dem med de andres. At være hurtig og hurtigt finde løsningen er ikke formålet med de kreative spor på Kidstarter. Og det kommer dit barn til at lære.
  På campen arbejder vi med projekter, og det handler om at give udtryk for, hvad man drømmer om, hvad man rigtig godt kan lide at arbejde med, og ikke mindst om at give plads til at alle får lov at lave ‘det sjove arbejde’. Børnene får værktøjer til at sætte ord på samarbejdet på campen – på en god måde.
 • Redskaber til problemløsning og planlægning. Børnene lærer at planlægge, så deres tid bliver brugt optimalt og så de når det resultat, som de har sat sig for. Undervejs lærer de også at kortlægge, hvad der skal til for at nå det ønskede resultat. Og så selvfølgelig en uges accelereret læring indenfor et selvvalgt, udfordrende spor. Børnene har en hel bunke konkret viden med hjem, som de via deres nye værktøjer kan bruge i hverdagen og i helt andre situationer.  

Alt dette i et struktureret program, hvor der også er tid til at være social og hygge med ligesindede, som sikkert har samme interesser som dit barn og som helt sikkert også ved, hvordan det er at være mere intelligent, end de andre i klassen. 

HOLDENE PÅ KIDSTARTER CAMP19

Kidstarter Camp19 afholdes mandag-fredag i uge 27, 2019.
CAMP19 er for børn i alderen 9-13 år. De skal kickstartes i nogle nye discipliner, så de bliver udfordret i trygge rammer og får både sjove oplevelser og nye indsigter med hjem. 

Alle børn har en mentor tilknyttet, som dels hjælper med at strukturere dagene og overholde sovetider, dels støtter barnet i at reflektere og efterfølgende giver forældre de indsigter og tanker, som der er opstået ugen igennem. 

I år har vi fokus på deres egne idéer på alle tre spor. Alle, der tilmelder sig, skal angive, hvilket spor de helst vil på:

 1. LEGO Mindstorms med Hans Oxmond
 2. Teaterskole med Maja Munk Johannesen
 3. Videoproduktion med Kristian Pedersen

1. Robotter

Hans Oxmond er iværksætter, it-arkitekt, fremtidsforsker og musiker. Oprindeligt uddannet på Berklee College of Music i Boston, USA.

Hans har alle dage været fascineret af den smukke magi, der helt naturligt opstår i spændingsfeltet hvor kreativitet og ny teknik mødes.

På Kidstarter Camp19’s Robothold vil vi bygge små, store, sjove, skøre, vilde bot’s! Det er heldigvis kun fantasien, der sætter grænsen. At bygge vores egne robotter er både cool og supersjovt – og så lærer vi en masse om programmering samtidigt! Vi afslutter med en stor robotsumobrydningsturnering hvor vi kæmper mod hinandens robotter.

 

Robotsumobrydningsregler:

 1. Sumorobotten skal fungere autonomt og kæmpe på egen hånd, ved hjælp af de sensorer, motorer den består af samt det program der er lagt ind i robotten.
 2. Robotten må ikke være større end 30 x 30 cm, og vægten må ikke overstige 1 kg.
 3. Det er ikke tilladt at udstyre robotten med projektilvåben
 4. Robotten må ikke være til fare for mennesker
 5. Under en kamp må der ikke være andre objekter inden for en afstand af 2 meter fra ringen

 

Workshop

Min første bot

Du skal bygge og programmere din første robot. Den skal som minimum kunne bevæge sig og/eller køre. Sidst på dagen skal du præsentere din robot for resten af holdet.

Workshop

Min bot løser en opgave  

Vi løser en simpel opgave med vores bot. Det kunne f.eks. være at sparke til en bold eller køre gennem en simpel labyrint.

Workshop

Min bot løser en anden opgave  

Vi løser en anden simpel opgave med vores bot. Det kunne f.eks. være at samle en ting op eller følge en streg på gulvet.

Workshop

Robotsumo

Vi bygger kamprobotter og kæmper mod hinanden. Vi følger de officielle robotsumobrydningsregler.

 

 

SumoTurnering og fremvisning

Vi afholder en robotsumobrydningsturnering og finder de sejeste bots.

2. Teaterholdet

Maja Munk Johansson er 25 år og læser kandidat i Dramaturgi på Aarhus Universitet, hvorfra hun har erfaring med teori og praksis i scenekunsten, lige fra produktion til formidling, i form af drama-undervisning og -pædagogik. Maja har selv spillet teater, siden hun var 8 år gammel, hvor hendes kærlighed til scenekunsten opstod. Denne kærlighed håber hun på at give videre gennem Kidstarter Camp19’s Teaterhold. 

Teaterholdet tager udgangspunkt i smagsprøver på teatrets magi. Børnene får nogle teater-redskaber med i rygsækken, som de i løbet af ugen skal bruge til at skabe små teaterstykker i mindre grupper, som skal vises om fredagen.
De vil lære, at teatrets magi består af flere ting, men først og fremmest er det samarbejdet og fællesskabet mellem dem og deres venner, og deres forskellige talenter, kreativitet og kunnen, der er det magiske ved teatret og teaterverdenen.

Børnene skal blandt andet lege med den magi, der sker når de ændrer deres kroppe, stemmer, udtryk og tanker gennem øvelser med en vekselvirkning mellem teori og praksis under workshoppen om skuespillets magi.
Disse skuespils-metoder bliver introduceret med henblik på, at det ikke blot er noget, man kan bruge i scenelyset, men også i den virkelige verden. 

Under workshoppen om Fortællingens magi, vil børnene få introduceret teknikker til at få idéer og realisere fortællinger på scenen, gennem øvelser indenfor teknikker som improvisation, ”devising,” og kompositorisk metode. Disse metoder er idéelle til at kickstarte kreativitet og få idéer og kan også bruges i den virkelige verden. 

Dag 1

Dag 2 

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Workshop

Sammenholdets magi. 

Hvad er en god gruppe? 

Teambuilding 

I rygsækken: 

Let skuespil-teknik, improvisation

Workshop

Fortællingens magi  

Hvad er en god fortælling? 

Kreativ materialegenerering gennem ”devising” og kompositorisk metode. 

I rygsækken: 

Devising, dramatik og dramaturgi, drama-analyse. 

Workshop

Skuespillets magi 

Hvad kan en skuespiller? 

Skuespil-teknik. Stemme, krop, tanker, udtryk.

I rygsækken:

Krop, stemme, tanker, udtryk. 

 

Workshop

Karakterernes magi. 

Hvad er en god fortolkning/realisering? 

Karakteranalyse, samt dramatik analyse. 

I rygsækken:

Identificere karakterers mål og motivationer og realisere dem på scenen. 

 

Scenens magi

Arbejde med afsluttende forestillinger hele dagen. 

Inddeling i grupper

 

Ud i grupper og arbejde med foreløbige redskaber hen mod afsluttende forestillinger.

Lille visning for holdet

Ud i grupper og arbejde med de foreløbige redskaber på afsluttende forestillinger.

Lille visning for holdet

Ud i grupper og arbejde med de foreløbige redskaber på afsluttende forestillinger.

Lille visning for holdet

PREMIERE for CAMP19 og forældre

3. Videoproduktion

Videoproduktion med Kristian Pedersen, 25 år og studerer til dagligt Dramaturgi v. Aarhus Universitet, hvor han er i gang med sin kandidat. Kristian har arbejdet med film de sidste 6 år ved både små og store produktioner. Han ønsker i høj grad at være med til at inspirere og give sin passion videre, og håber at børnene på Kidstarter Camp19 bliver ved med at lave film efter denne sommer. 

Videoproduktion med Kristian Pedersen tager udgangspunkt i de tre centrale aspekter, når man laver film: Planlægning, udførsel og redigering. Disse tre faser er essentielle uanset, om du vil lave små fiktionsfilm, dokumentar eller videoer til din Youtube-kanal.

Vigtigst af alt lægger forløbet fokus på samarbejde, for i sidste ende er film bedst, når det er skabt i samarbejde med andre.
Igennem hele ugen arbejder børnene i små grupper af tre-fire deltagere, og hver gruppe vil hver dag kunne præsentere en lille ny film. Undervejs vil man få afprøvet alle faser, samt træde en lille smule foran kameraet. 

På holdet  bruger man sin egen mobil til at filme med, så derfor må man meget gerne medbringe en mobil med ledning til overførsel fra mobil til computer. Man må også meget gerne medbring selfiestænger, små stativer til telefonen eller lignende, hvis man har det. Hvis man ikke har en mobil, må man gerne medbringe en ipad eller lignende, og ellers finder vi en løsning. 

 

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Workshop

Intro til basis klippefunktion og drejebog

 

Vi skal lære de forskellige funktioner at kende, især klippeprogrammet, som vi kommer til at bruge meget. 

Vi lærer at klippe. Først i fællesskab, dernæst i små grupper, så alle bliver bekendte med programmet.

Vi klipper små, forberedte film, baseret på små drejebøger, så det bliver let og overskueligt. 

 

Workshop

Vigtigheden af planlægning.

 

I grupper skal den første lille film laves. 

Vi laver vores egen drejebog, der lægges til grund for filmen. 

Arbejde med vinkler og hvad forskellige vinkler betyder for fortællingen.

Til sidst klippes filmene, baseret på det vi lærte i går. 

 

Workshop

Lyd, musik og farve. 

 

Vi bygger videre på de to foregående dage, ved at gentage og skabe en ny lille film og tilføje let lyd, musik og farve så filmene bliver endnu bedre. 

Workshop

Afsluttende film 1 

 

Som afsluttende projekt skal hver gruppe selv udvikle og lave en længere film, end dem de har lavet indtil videre. 

Hver gruppe skal de to sidste dage lave en film. 

Den første dag skal drejebogen laves, og alt hvad der kan forbedredes, skal forberedes. 

Måske man kan nå at øve noget igennem, inden alt er klart til at filme til næste dag.

 

Afsluttende film 2 

 

Starter med at filme, derefter redigere og finpudse.

 

Vi ser hinandens film og hygger med afslutning.

 
Forhåbentligt er det ikke sidste gang, de vil lave film.

Camp17

TILMELD DIT BARN TIL KIDSTARTER CAMP19

Tilmelding til KIDSTARTER CAMP19 foregår i følgende trin:

 1. Tilmeld dig via nedenstående formular.
 2. Du vil indenfor få dage modtage en bekræftelsesmail med betalingsoplysninger. Når campen er betalt, er dit barns plads sikret.
 3. Du vil i løbet af maj modtage et spørgeskema, som vi skal bede dig udfylde – så vi ved lidt mere om dit barn og dermed kan gøre dit barns camp bedst mulig!

På forhånd tak for jeres tilmelding!

Forældremøde 

Vi holder et online forældremøde 11. April og den 7. Maj for de nysgerrige.Tilmeld dig gerne  på facebook (find begivenhederne på vores facebookside Kidstarter)

På dagen lægger vi et link i begivenheden, så du kan sidde online derhjemme og være med. 

For de forældre som har tilmeldte børn, holder vi ligeledes et online forældremøde onsdag den 5. Juni, hvor vi kommer omkring alle de spørgsmål, du måtte have.  

OM SKOLEN

CAMP19 afholdes på Vardeegnens Gymnasieforberende Efterskole, Gellerup Skolevej 10, 6800 Varde.

PRIS

Prisen for CAMP19 er kr. 2900,- inkl 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider med et bredt udvalg, så ingen er sultne, logi på værelser, hvor børnene bor sammen 2 og 2 med en mentor tilknyttet, en masse sjove aktiviteter og fælles øvelser samt undervisning på de selvvalgte spor.
Der er en mulighed for at få rabat:

 • Tager du en ven med på campen, betaler i hver især 2700 kr.

ANSØGNINGER OM TILSKUD

Ligesom de foregående år modtager vi gerne ansøgninger om økonomisk tilskud til campen. Der udsendes svar på ansøgningerne i slutningen af maj 2019.

FRIVILLIGE

Vælger du at være frivillig på campen, kan du vælge mellem at være mentor for nogle børn, og generelt hjælpe med de opgaver, der er i løbet af ugen (stå for en aktivitet, lave bål, hjælpe til med maden, rydde op, feje osv.) Hvis du er frivillig, betaler vi kost og logi for dig naturligvis 🙂 Her kan du selv byde ind med, hvad du synes kunne være sjovt at bidrage med! 

Vi kræver, at du dukker op på efterskolen lørdag eftermiddag inden campen og deltager i undervisningen om børn med særlige forudsætninger og planlægningen af hele ugen.

STØTTEFORÆLDRE

Du kan også vælge at være en støtte for dit barn i løbet af ugen. Du vil således få mindre praktiske opgaver, såsom at hjælpe lidt til med maden, oprydning, evt. at være opsynsperson i gymnastiksalen mm. Her kan du også selv byde ind med, hvad du synes kunne være sjovt! Prisen for kost og logi i denne uge er 1500 kr.

Tilmelding til CAMP19

8 + 4 =

FØR CAMP19

Før CAMP19, bør du tale med dit barn om forholdene på campen i løbet af ugen: der er 40 børn, inddelt i 3 ‘klasser’, som forventes at skulle arbejde i mindre grupper af 2-4 børn. Aldersgruppen er fra 9-13, så det vil være anderledes end en almindelig skoleklasse. Vi ser aldersforskellen som en styrke, når der skal trænes samarbejde. Endvidere er det med overnatning, som jo mere er en koloni end en dags-sommerskole. Vi afholder også et FOR-MØDE, som du vil høre nærmere om.

Du er som forælder eller nært familiemedlem velkommen til at tage med på CAMP19, hvis det kan bidrage til at dit barn får en tryg camp og/eller du har lyst til at være frivillig på campen, danne nye relationer og blive inspireret. Vi har brug for praktisk hjælp til alt fra borddækning til (let) rengøring, men der er også mulighed for at hjælpe til på de enkelte hold.

Dog forventes det, at barnet er åbent for at deltage i aktiviteter uden at have mor eller far tæt på hele tiden. Vi anbefaler, at I som forældre er sikre på, at barnet er tryg ved at tage på campen, såfremt I ikke selv kan deltage. 

EFTER CAMP19 – NYHED!

Det er vigtigt for os, at CAMP19 ikke kommer til at stå alene, og at dit barns fællesskab, læring og positive oplevelse fra camp’en trækkes med ind i hverdagen.

På CAMP19 tilknyttes dit barn en MENTOR. Mentoren har i løbet af campen haft daglige samtaler med dit barns gruppe og dit barn. Samtalerne er en coachende dialog samt refleksion omkring opnået læring og fremadrettede læringsmål. Begge dele tager udgangspunkt i barnets egne ønsker og du har mulighed for en personlig telefonsamtale med dit barns MENTOR efter lejren.
Derudover tilbydes der som noget NYT 2 moduler, som kan gøre dig klogere på dig og dit barn. Disse 2 moduler vil blive udbudt som webinarer og vil tage udgangspunkt i SKOLEN og FRITIDEN: Hvilke krav kan/bør vi stille til både voksne og børn? Og hvordan sikrer vi den bedste trivsel? PRIS KUN 600,-

Endelig tilbyder vi et GET-TOGETHER i efterårsferien i Odense under “Magiske Dage”.